Sorgbearbetning- grupp

Kursbeskrivning

Den egna bearbetningen varvas med föreläsningar kring sorg och sorgbearbetning, vilket ger  en djupare förståelse för vad oförlöst sorg beror på och varför metoden fungerar. Kursen ger dig även verktyg för att bearbeta fler förluster och framtida förändringar.

 

Första kurstillfället presenterar vi oss kort för varandra. Därefter går vi igenom kursupplägget, samt delar ut kursmaterial och bok. Avslutningsvis diskuterar vi hur vi kan stödja varandra, samt delar ut en första hemuppgift. Deltagarna avger tystnadslöfte.


Övriga kurstillfällen har följande upplägg. Inledningsvis sitter vi i en något större grupp. Där går vi igenom dagens tema och besvarar eventuella frågor som kan ha uppstått sedan förra träffen. Därefter
delar vi in oss i mindre grupper om 3-5 personer – allt för att ge trygghet och mer tid för individuellt deltagande.

 

I den lilla gruppens bedrivs det enskilda sorgearbetet, som i sin tur baseras på hemuppgiften. Efter en fikapaus träffas vi åter i den stora gruppen. Vi går då igenom arbetet i små grupperna och besvarar eventuella frågor. Avslutningsvis ges en ny hemuppgift och vi skiljs åt tills nästa kurstillfälle.

 

 

 

 

 

Praktisk information

Minsta gruppstorlek: 8 personer
Kurslängd: 8 veckor
Omfattning: 8 möten á  ca 2 timmar, samt 1-2 timmar för hemuppgifter per kurstillfälle.

Startdatum: 31 mars 2020
Plats: Magasinet Erikstorp
Avgift: I samarbete med Sensus erbjuds kursen för 2600 kr.

Kursmaterial: bok, arbetsmaterial och fika ingår i kursavgiften.

Innehar F-skattsedel